Acceseaza Software

Porneste-ti proiectul de afacere in 4 pasi!

Click aici

Aceasta sectiune informativa a platformei online a fost creata cu scopul de veni in intampinarea persoanelor care doresc sa demareze o afacere, punandu-le la dispozitie o serie de informatii de interes general. Viitorii antreprenori vor putea gasi informatii referitoare la forma de organizare a unei societati comerciale, la sursele de finantare disponibile, la disponibilitatea cursurilor de formare profesionala care sa ii ajute la dezvoltarea propriilor competente antreprenoriale, precum si o lista cu link-uri spre alte website-uri utile. De asemenea, pot consulta pe platforma online exemple de afaceri demarate cu succes din alte tari europene precum si exemple de bune practici privind economia sociala.

In cadrul sectiunii “Informatii utile societati comerciale”, pot fi consultate informatii despre procesul de infiintare a unei societati comerciale, despre datele statisticie din ultimii ani referitoare la piata precum si o lista privind legislatia utila pentru fiecare tip de societate comerciala.

In sectiunea “Surse finantare” aspirantii antreprenori vor putea gasi fondurile disponibile in vederea demararii unei afaceri precum si conditiile necesare pentru a putea accesa aceste fonduri. Aceste fonduri sunt structurate pe doua categorii: “Fonduri structurale” si “Fonduri nationale”.

Aspirantii antreprenori pot consulta, de asemenea, in sectiunea “Povesti de succes” cateva exemple din Italia de afaceri de succes nou demarate (start-upuri).

Platforma online ofera informatii si despre competentele antreprenoriale si bilantul competentelor precum si anumite informatii despre cum sa iti imbunatatesti capacitatile antreprenoriale, devenind astfel un antreprenor mai bun. In aceasta zona este prezentata o lista a cursurilor de formare profesionala disponibile pentru fiecare judet.

Referitor la conceptul de “economie sociala”, relativ nou in Romania, platforma online pune la dispozitie informatii despre intreprinderea sociala, ofera o definitie a economiei sociale si prezinta exemple atat din Romania cat si din Italia.

Sectiunea “Link-uri utile” pune la dispozitie o serie de link-uri utile pentru aspirantii antreprenori si anume a celor mai reprezentative institutii care ofera informatii despre antreprenoriat.

Investeste in oameni ! Proiect cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Titlul proiectului DANTES: Dezvoltam antreprenori – o alternativa eficace pentru sistemul de ocupare (Cod. POSDRU/123/4.1/S/131989)
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro