Acceseaza Software

Porneste-ti proiectul de afacere in 4 pasi!

Click aici

1. MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE

Link website: www.fonduri-ue.ro

Scurta descriere: Ministerul Fondurilor Europene se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului. Pot fi gasite informatii referitoare la toate programele operationale disponibile, legislatia in vigoare atat la nivel national cat si la nivel european, stiri si informatii din domeniul fondurilor europene, date de contact precum si alte informatii utile.

2. AGENTIA PENTRU IMPLEMENTAREA PROIECTELOR SI PROGRAMELOR PENTRU IMM-URI

Link website:  www.aippimm.ro

Scurta descriere: In cadrul acestui site se pot gasi informatii referitoare la programele nationale disponibile, legislatia despre IMM-uri, oportunitatiile IMM-urilor, Oficiile Teritoriale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie existente.

3. OFICIUL NATIONAL AL REGISTRULUI COMERTULUI

Link website:  www.onrc.ro

Scurta descriere: Oficiul National al Registrului Comertului (O.N.R.C.) este institutia publica, cu personalitate juridica, organizata in subordinea Ministerului Justitiei, finantata integral de la bugetul de stat, a carei activitate este reglementata de prevederile Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

Informatiile regasite se refera la statistici despre companiile romanesti, se regasesc informatii atat despre legislatia nationala cat si despre legislatia europeana referitoare la companii precum si diferite informatii publice din domeniu.

4. MINISTERUL ENERGIEI, INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII SI MEDIULUI DE AFACERI

Link website:  www.imm.gov.ro

Scurta descriere: Pe respectivul site pot fi gasite informatii utile despre IMM-uri (sectorul IMM, legislatie, programe nationale, programe cu finantare externa, oportunitati IMM-uri), despre mediul de afaceri (activitati si acte legislative) precum si despre energie si alte informatii de interes public.

5. COMISIA EUROPEANA

Link website:  http://ec.europa.eu/

Scurta descriere: Comisia Europeana este organismul executiv al UE. Ea reprezinta interesele Uniunii Europene in ansamblul sau, nu pe cele ale vreunui stat membru.

Informatiile disponibile pe site se refera la programele operationale europene  disponibile, la legislatie si politici, finantare si contracte de achizitii publice, viata, munca si calatoriile in UE precum si drepturile cetatenilor in UE.

6. ACCES LA DREPTUL UNIUNII EUROPENE

Link website:  http://eur-lex.europa.eu/

Scurta descriere: Legislatia europeana, proceduri legislative, alte documente publice ale UE si versiunea electronica autentica a Jurnalului Oficial al UE disponibile in 24 de limbi.

7. AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA

Link website:  www.anofm.ro

Scurta descriere: Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca aplica politicile si strategiile in domeniul ocuparii şi formarii profesionale a persoanelor in cautarea unui loc de munca, elaborate de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

8. THE BIG PITCH

Link website:  www.thebigpitch.ro/

Scurta descriere: The Big Pitch este o competitie de planuri de afaceri dedicata absolventilor Scolii ANTREMAN, creata in cadrul proiectului ANTREMAN, cofinantat din FSE prin POSDRU 2007-2013.

Pot fi gasite informatii despre modul de inregistrare, despre programul competitiei, despre membrii juriului precum si alte informatii utile.

9. PROIECT ESIMPLU

Link website:  www.esimplu.ro

Scurta descriere: Portalul esimplu.ro este prima platforma de anvergura nationala destinata intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Pune la dispozitia intreprinzatorilor o gama vasta de resurse si informatii de business pentru intreprinderile mici si mijlocii si start-up-uri. De asemenea, prin intermediul sectiunii in limbae ngleza, esimplu.ro este o platforma de match-making intre firmele mici si mijlocii romanesti si cele straine interesate sa isi stabileasca relatii de business in Romania.

 

 

 

 

Investeste in oameni ! Proiect cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Titlul proiectului DANTES: Dezvoltam antreprenori – o alternativa eficace pentru sistemul de ocupare (Cod. POSDRU/123/4.1/S/131989)
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro