Acceseaza Software

Porneste-ti proiectul de afacere in 4 pasi!

Click aici

1. CORTILIA (Vanzare online a produselor Bio)

Cortilia (https://www.cortilia.it/) este prima piata agricola online din Italia de unde se pot cumpara produse cultivate intr-o ferma mica de agricultori locali. In special, Cortilia este un Start Up care permite propriilor clienti sa achizitioneze online si sa primeasca acasa fructele si legumele de sezon, in cantitati diverse si la diferite preturi. Fiecare client este conectat la o piata agricola locala, din vecinatate, care corespunde unui sau mai multor producatori directi situati in aceasi zona. Clientii au posibilitatea sa achizitioneze produsele o singura data sau isi pot crea un abonament. Produsele primite sunt strict de sezon, se pot primi cutii cu continut divers pe parcursul anului.

2. SELFIENATOR (Brat extensibil care permite realizarea  fotografiilor selfie)

Selfienator este un brat extensibil care permite realizarea fotografiilor selfies si intoarcerea filmuletelor proprii catre telefoanele inteligente (smartphone).

Ideea acestui proiect provine de la o fotografie realizata in Thailanda de catre unchiul luiIlan si Roni Misano, tinerii frati,  fondatorii Start Up-ului.  Fotografia, de fapt a aratat acest suport extensibil (selfienator) care, datorita unui arc, este capabil sa sustina telefoanele mobile si aparatele fotografice.

Imediat, cei doi tineri au intuitcaacest suportva fi popular in randul tinerilor.

Cei doi frati au decis sa importe o suta de astfel de aparate.  Dupa succesul obtinut, au creat un logo, au inregistrat numele marcii "Selfienator" si au inceput promovarea produsului prin bannere, autocolante in care era explicat modul de utilizare a produsului.

Nascuti si crescuti in Roma, cei doi frati, Ilan si Roni Misano, avand varsta de 18 respectiv 15 ani, sunt evrei italieni. Fratele mai mare Ilan Misano in prezent este la Tel Aviv pentru a studia ecosistemul israelian al Start Up-urilor si a solicitat inscrierea la inginerie la Universitatea Technion din Haifa, una dintre cele mai prestigioase din lume.

3. GROM- Il gelato come una volta (Inghetata clasica)

Ideea principala pe care se bazeaza Start Up-ul este aceea dea aplica productiei de inghetata artizanala un principiu comun celor mai bune restaurante din lume: cumpararea materiei prime de calitate absoluta.

Cu acest obiectiv se naste, in anul 2003, Start Up-ul “Grom- Il gelato come una volta” (Inghetata clasica) . O inghetata care se bazeaza pe principile cele mai simple dar riguroase: doar fructe proaspete provenite de la cele mai bune consortii din Italia si de la compania agricola Mura Mura din Costigliole d'Asti titularii proprietatii.

Viziunea companiei este foarte simpla: a face inghetata cu cele mai bune materii prime, fara aditivi. (fara utilizarea colorantilor, aromelor, conservantilor sau a emulgatorilor).

Astfel, se naste la Torino, inghetata clasica: creme cu lapte proaspat de inalta calitate si oua de gaini crescute pe sol, suc de fructe in proportie de 50%, apa de la sursa Sparea, zahar din trestie de zahar alb, cacao de cea mai buna calitate si cafea provenita din America Centrala.

Lantul de magazine de inghetata, acum celebru in intreaga lume, utilizeaza doar ingrediente de o inalta calitate provenite din Italia si din strainatate, cum ar fi, de exemplu,  lamai din Siracusa Igp, cafea din Guatemala si ciocolata din Venezuela.

Amestecurile lichide sunt pregatite in interiorul laboratorului de productie din Torino si distribuite, datorita unei administrari atente cu privire la temperatura de pastrare, catre magazinele individuale de inghetata unde sunt mentinute proaspete in fiecare zi.

Administrarea primei etape a productiei (amestecarea ingredientelor) ajuta compania sa mentina constant rigorile productive si permite cumpararea anumitor tipuri de fructe disponibile doar la anumite consortii si nu in pietele obisnuite din fiecare oras.

4. LE CICOGNE ( servicii de ingrijire, indrumare si transport a copiilor)

Le Cicogne (Berzele) este un Start Up care are ca obiectiv devenirea primei companii din Italia care reuneste cererea cu oferta in domeniul baby-sitting, baby-tutoring si baby-taxi online.

Site-ul online www.lecicogne.net are scopul de a pune in contact parintii, care au nevoie de ajutor pentru copii, cu fete sau baieti ce lucreaza ca baby-sitter. Prin urmare, crearea unui punct de intalnire a cererii si ofertei prin intermediul retelei.

Prin portalul online, toate fetele si toti baietii cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani care doresc sa lucreze ca baby- sitter se pot inregistra si isi pot crea propriul profil. Tuturor li se cere sa completeze un profil online cu descrierea experientei profesionale, sa introduca documentele de identificare si sa participe la o intalnire cu personalul companiei Le Cicogne. Practic, toate persoanele sunt cunoscute personal inainte de a fi acceptate.

Ca urmare a acestei intalniri in care personalul prezinta valorile companiei Le Cicogne, puteti finaliza inregistrarea platind o taxa de inscriere.

Familiile, de cealalalta parte, pot introduce cererile lor pe site in mod gratuit sau pot plati pentru a beneficia de servicii premium si apoi pot alege o persoana dintre cele care au candidat pentru cererea.

In plus fata de clasicul babysittingcompania Le Cicogne (Berzele)ofera alte 3 servicii:

Taxi pentru copii si adolescenti, consta in insotirea copiilor la scoala, la activitatiile sportive, la festivitati si multe altele;

Ajutor dat copiilor si adolescentiilor, cuprinde repetitiile clasice sau ajutorul dat copiilor si tinerilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 17 ani;

Petreceri pentru copii, se refera la organizarea festivitatiilor pentru copii.

5. PERSONAL FACTORY (Cimentul la km 0)

Start Up-ul Personal Factory, se naste in anul 2009, a dezvoltat si patentat o masina sau mai bine spus un robot “Origami”, care de fapt este o fabrica portabila de mortar si ciment de doar sase metri patrati.

O adevarata revolutie daca se crede ca pentru acest sector industrial cea mai mare parte a costurilor si a dificultatiilor se refera la transportul de materii prime. Masina permite, in realitate, reducerea drastica a transporturilor catre lantul de productie cu un impact redus asupra mediului.

Origami permite amestecarea si ambalarea produselor chimice inerte, transformand fiecare comerciant intr-un producator de materiale de constructie. Mortarul este compus din 98 % nisip si ciment care se gasesc peste tot. Personal Factory vinde echipamentele si componentele sale chimice pentru a realiza acele 2 procente lipsa si sa produca mortar. Producand mortarul acasa, clientul economiseste aproape jumatate din costurile care ar spriji cumpararea.

Masina,care ocupa 6 metri patrati, este automatizata complet, executa pruductia foarte repede, precissiflexibil: acest lucru permite utilizatorului sa obtina avantaje referitoare la reducerea costurilor de vanzare pe langa posibilitatea de a oferi la cerere un catalog complex de produse certificate reducand in acelasi timp stocurile magazinului.

6. CUCINA MANCINA (Site on line de retete si un localizator de magazine si restaurante)

Cucina Mancina este o comunitate a celor care “mananca diferit”adica vegetarieni, vegani, alergici, intoleranti la diferite produse, diabetici si toti cei care prin alegere sau necesitate vor sa elimine anumite alimente din dieta lor.

Site-ul online cucinamancina.com ofera o carte de bucate foarte ampla, cu multe filtre (circa 1.200 retete) astfel incat sa satisfaca exigentele tuturor care mananca cu grasimi putine, cu zahar putin, cu sare putina sau celor curiosi.

In sectiunea “filtreaza retete” utilizatorii pot gasi retete vegane, vegetariene, fara gluten, fara lactoza sau fara oua si cu putin zahar, cu grasimi putine si cu un nivel de sare scazut.

Realizatorii de retete pentru site-ul web sunt bloggeri in domeniul alimentar, bucatari sau editori privati care, in mod voluntar, au vrut sa colaboreze. Prin intermediul site-ului se propun retete care, inainte de publicare, sunt selectionate de nutritionista Elvira Greco. Cu un minim de zece retete publicate devi blogger alimentar cu drepturi depline al companiei Cucina Mancina.

Cucina Mancina este deasemenea si un portal unde pot fi gasite diferite magazine: datorita geolocatiei, de fapt, incepatorii pot gasi restaurante si magazine in apropiere de locatia lor si pot cumpara produse conforme cu exigentele lor si, pe viitor, sunt invitati sa semnaleze locuri si evenimente.

7. FABRICA DE BERE PERUGIA

In anul 2013  un grup de prieteni, indragostiti de bere si de radacini, deschid la Perugia Start Up-ul Fabrica de bere Perugia facand posibila “reinvierea” berariei orasului, inchisa in 1927 ,cu scopul de a reda orasului berea lui si a face contemporan o parte din istorie.

Istoria fabricii de bere Perugia are radacini vechi. S-a nascut la Perugia in anul 1875 la initiativa lui Ferdinando Sanvico, ajungand aici, inca de cand era tanar, din Lombardia. Este una dintre primele fabrici de bere din Italia, impreuna cu alte companii cunoscute, cum ar fi,  Wuhrer la Brescia, Forst la Merano, Dreher la Trieste, Peroni la Roma, Paszkowski la Firenze.

Astazi, Fabrica de bere Perugia, se gaseste intr-o fermecatoare zona industriala a orasului, datand din anii 1970 si produce doua tipuri de bere: blonda si bruna. Berea produsa de Start Up este fabricata prin proces manual: nepasteurizata, nefiltrata, fara aditivi sau conservanti si fermentata in sticla. Acest lucru inseamna ca berea are prima ei etapa de fermentare in rezervoarele de otel inoxidabil si isi incheie evolutia in sticla. Productia de acum este limitata la cinci mii de litri de bere lunar, care in acest moment este distribuita doar in Perugia.

Una dintre principalele caracteristici a berii produsa in Fabrica, este legatura puternica cu teritoriul Umbriei. Fabrica produce bere traditionala (vin de orz), imbuteliata intr-o sticla de ceramica, produsa de Ubaldo Grazia (producator renumit de ceramica din Deruta, Umbria) si depozitata in butoaie de stejar oferite de compania vitivinicola Lungarotti. Legat de teritoriu este si producerea berii de ciocolata.

8. FOODSCOVERY (Comert online cu produse “Realizat in Italia”)

Foodscovery este un portal care pune online producatori locali din toata Italia, oferindu-le “o vitrina” pentru produsele lor. Cu un singur click, painea facuta in sudul Italiei poate ajunge in cealalalta parte a lumii culegand oportunitatea ca micile realitati raspandite nu ar fi capabile sa inteleaga autonomia.

Portalul isi propune oferirea unui spatiu, asemenea unei piete traditionale (comert dar fara magazine) in care descopera cele mai bune produse italienesti.

Scopul fondatorilor este punerea in contact a producatorilor italieni si a consumatorilor finali, eliminand etapele intermediare, garantand calitatea ofertei si in special concurenta la nivelul preturilor. Start Up-ul este doar pentru micii producatori selectionati pentru calitatea si autenticitatea produsului.

Pentru un producator mic, interfata online poate fi mult mai dificila cand se confrunta cu o comanda de marfuri mai impunatoare decat de obicei.  Cu toate acestea, pe portal puteti gasi spatiu si oportuniatate pentru produsele de nisa, ateliere de lucru si specialitati locale printr-o retea de rapoarte care implica fiecare utilizator gata sa indice micii producatori demni de atentie.

9. DOVECONVIENE.IT (Portal online de pliante promotionale, magazin de ziare digitale)

DoveConviene.it este un magazin de ziare digitale care ofera pliante si cataloage a principalilor comercianti si marci din fiecare categorie, de la alimente, produse electronice la mobilier pentru bricolaj, imbracaminte de calatorii si propune utilizatorilor care sunt in zona de referinta a punctelor de vanzare.

Site-ulweb (http://www.doveconviene.it/) ofera posibilitatea de pregatire a cumparaturilor si de a fi informati, prin notificari prin intermediul e-mail-ului sau prin intermediul telefonului mobil, despre cele mai noi pliante promotionale si cataloage, de localizat pe hartiile digitale a punctelor de vanzare precum si a fi avertizat in legatura cu data limita a promotiilor. In fiecare luna pe DoveConviene sunt accesate 15 milioane de pliante digitale.

10. SUPERMERCATO 24 (Livrarea la domiciliu a cumparaturilor efectuate online)

Supermercato 24 (supermercato24.it) este un Start Up din Verona care permite efectuarea cumparaturilor online din orice supermarket cu livrari in timp record. Cumparatorul serviciului - care in anumite conditii este garantat intr-o ora - plateste o suma de 3,5 euro la un pret variabil in functie de greutatea si complexitatea comenzii. Dar exista, de asemenea, un fel de abonament la mai multe livrari.

Supermarket-urile platesc, prin urmare, 1.5% din profiturile lor Start Up-ului. Pretul alimentelor de pe site sunt, evident, orientative, inregistrate in conformitate cu cele mai recente indicatii ale supermarket-ului: in cazul in care sunt reduceri, persoana responsabila cumpara (iar apoi vinde clientului) la un pret mai mic; in cazul in care pretul s-a majorat se cere permisiunea clientului.

Aceasta este ideea de afacere a Supermercato24, StartUp  ce pune in legatura clientii si supermarket-urileprintr-o retea de distribuitori.Distribuitorii, aproximativ 250, sunt toti externalizati si platiti la livrare, sunt un punct cheie al modelului de afacere.

11. ENNOVA (Asistenta de la distanta pentru dispozitive mobile, Tablete si PC)

Ennova este un Start Up nascut in anul 2010 in incubatorul de afaceri I3P al Politehnicii din Torino cu scopul de a proiecta, dezvolta si lansa modele noi pentru companii in domeniul Telecomunicatiilor, Finantelor si Utilitatilor care intentioneaza sa simplifice procesele de gestionare si imbunatatirea experientei utilizatorului.

In special, Start Up-ul a dezvoltat un model inovativ de asistenta la distanta dedicat posesorilor de aparate digitale care permit sa puna la dispozitie pentru toate problemele de functionare sau de configurare, un Centru de Asistenta specializat, in masura sa conecteze de la distanta si de operare directa a aparatelor.

12. LOVLI (Portal online de vanzare a obiectelor de design “Fabricate in Italia”)

Start Up-ul Lovli este un site – «un magazin de talent», precizeaza cei doi fondatori Pazzini si Galimberti– de unde se poate cumpara produse de design italian la preturi reduse.

lovli.it este o platforma de unde se pot cumpara produse de design “Realizat in Italia”, de orice tip (de la canapele la incaltaminte) la preturi accesibile precum si cunoasterea creatorilor pe care i-ati crezut. Pe Lovli companiile si designerii – toti italieni – sunt prezentati, cu ajutorul fotografiilor, filmuletelor si intalnirilor, in timp ce o selectie a produselor lor sunt puse la vanzare pentru o perioada limitata, la preturi reduse. Schimbarea produselor expuse si oferta actuala sunt anuntate prin intermediul unui newsletter pentru cei abonati care vor fi actualizate cu propunerile de moment.

Start Up-ul distribuie peste 1000 de marci ale design-ului italian in peste 60 de tari din toata lumea.

13. MYFOODY

MyFoody este o platforma de comert online realizata pentru a consolida surplusurile alimentare create de companiile din sectorul de productie si distributie si pentru reducerea resturilor alimentare a companiilor si a consumatorilor. Datorita acestei platforme, companiile pot vinde produsele expirate, defecte sau cele in exces catre consumatori si catre companii aplicandu-le o reducere iar organizatiile non-profit au posibilitatea de a primi, sub forma de donatie, produse care sa fie destinate comunitatiilor sarace din zona.

14. WINEOWINE (Portal online referitor la vinuri)

wineOwine ajuta utilizatorii sa descopere vinuri de nisa selectate dintre producatori de artizan si crame mici. O echipa de experti formata din oenologi lucreaza indeaproape cu vinificatori si producatori pentru a asigura, in fiecare saptamana, cea mai buna selectie de vinuri. wineOwine nu vinde doar vinuri de nisa si de inalta calitate, permite clientilor sa descopere istoria producatorilor si cramelor creand cadrul necesar pentru o achizitionare emotionala.

Principalul rol al platformei este, pe de-o parte, acela de a da oportunitatea clientilor sa gaseasca vinuri de nisa, dificil de gasit in magazine sau supermarket-uri iar pe de cealalalta parte ofera posibilitatea vinificatorilor traditionali sa fie cunoscuti si sa vanda produsele lor publicului larg.

15. BRANDON FERRARI

Brandon Ferrari este un distribuitor online de produse de moda, design si produse alimentare care indruma si sprijina companiile italiene pe piata comertului selectionand marci italiene renumite sau cu potential ridicat si gestionand pe site vanzarile din catalog si campaniile “vanzari rapide”. In plus, sprijina companiile, analizand fiecare proces de afaceri si identificand strategiile comerciale online mai adecvate, in scopul de a asigura obiectivele minime de vanzare intr-un an.

 

 

Investeste in oameni ! Proiect cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Titlul proiectului DANTES: Dezvoltam antreprenori – o alternativa eficace pentru sistemul de ocupare (Cod. POSDRU/123/4.1/S/131989)
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro